Sandaa – på historisk grunn

Hyttene på Sandaa ligger naturskjønt til med utsikt til svaberg og sjø

Midt på Tromøy skjærer Alvekilen inn i den langstrakte øya fra sør. Ytterst i kilen ligger gården Sandaa. Her har vi 8 hytter og et strandhus for utleie. Noen helt i vannkanten – andre kun et par hundre meter fra sjøen beliggende naturskjønt til med utsikt til svaberg og sjø. 

Maren Brinch og Otto Gundersen, Sandaa Hytteutleie, Tromøy, Arendal, Sørlandet

Det er Maren og Otto som er vertskap på Sandaa

Maren har gleden av å ta vel i mot gjestene og har ansvar for all oppfølgning, bestillinger, båter, renhold og vedlikehold. Otto hjelper til med vedlikehold og gressklipping og er kjapp til å trå til om trengs med et smil.

Maren har fått driften av hyttene inn med morsmelka fra da hennes foreldre bygde den første hytta for utleie allerede i 1963.

Det er mange varierte oppgaver på en gård som gjør at vi blir allsidige, og hjemmekontoret vårt er kanskje blant de fineste!? Det er et stort privilegium for oss.

Etter generasjonsskiftet i 2011 har Maren og Otto pusset opp hyttene innvendig slik at de fremstår lyse og trivelige.

Et varmt velkommen til deg som kommer for å gjeste oss! Her kan du være så aktiv som du ønsker eller rett og slett sitte å høre bølgene, kjenne lukta av sjøen, høre fuglene synge de flotteste konserter og se den frodige floraen. Kanskje får du hilse på den faste flokken av rådyr som holder til her eller du får se sjøørreten sprette?

Vi ser frem til å treffe deg!

Sandaa ligger i kanten av Raet Nasjonalpark

Arendal ligger skjermet mot havet av de to store øyene Hisøy og Tromøy. Mens Hisøy er tett befolket, er Tromøy en langstrakt øy preget av spredt småhusbebyggelse, hytter, mye skog og historisk kulturlandskap.

Den delen av Tromøy som vender ut mot Skagerrak er en del av Raet nasjonalpark – rullesteinsbremmen som isen etterlot seg da den trakk seg tilbake på slutten av istiden.

I dette spesielt fruktbare landbrukslandet ligger gården Sandaa – en av Tromøys eldste gårder. Her har det bodd folk helt siden bronsealderen. På den lave rullesteinsøya, Tromlingene, som strekker seg langs deler av det sørlige Tromøylandet, er det tydelige historiske spor etter de første nordmenn.

RAET_Portalen_lite
reading-925589_1920-kopi

Sandaa er stedet for folk som vet å verdsette naturen rundt hyttene, evner å nyte late sommerkvelder i fredelige omgivelser og som kan ”la humla suse”.

Sol, bare sol!

Sørlandet kalles hele Norges sommersted, og våre hytter ligger sentralt i denne herligheten enten man søker ro og fred eller pulserende rytmer og festivalliv.

Det er kort vei til både festivalområder og byliv, men først og fremst er dette et fantastisk deilig sted å være – noen dager eller så ofte du vil.

At regionen har flest soldager, gjør stedet ekstra attraktivt også på fine vår- og høstdager.

Sandaa Hytteutleie, Tromøy, Arendal, Sørlandet

Robåt inngår i leien. I tillegg har vi tre motorbåter for utleie.

Sandaa Hytteutleie, Tromøy, Arendal, Sørlandet

Like ved båtplassen er det en idyllisk strand som ligger skjermet til for vær og vind.

Sandaa Hytteutleie, Tromøy, Arendal, Sørlandet

Foretrekker du å bade fra svaberg kan vi anbefale denne lille bukta med  sandbunn og spektakulær utsikt til Skagerak.

Sandaa Hytteutleie, Tromøy, Arendal, Sørlandet

Strandnellikene trives godt her ute ved havet.

Sandaa Hytteutleie, Tromøy, Arendal, Sørlandet

Ta deg gjerne et stup fra bryggen, eller ro over sundet til en av sandstrendene på Tromlingene.

Sandaa Hytteutleie, Tromøy, Arendal, Sørlandet

Bryggeanlegget ligger lunt til mellom fastlandet og Tromlingene.

Sandaa Hytteutleie, Tromøy, Arendal, Sørlandet

Vakre Tromlingene er kun en kort rotur fra Sandaa.