Området

Mange attraksjoner og opplevelser

Sandaa ligger sentralt i forhold til opplevelser på Tromøya, og det er heller ikke langt til Arendal sentrum med alt byen har å tilby.

Tromøy er en langstrakt øy preget av spredt småhusbebyggelse, hytter, mye skog og historisk kulturlandskap. Den delen av Tromøy som vender ut mot Skagerrak er en del av raet – endemoren som isen la bak seg da den trakk seg tilbake på slutten av istiden. I dette spesielt fruktbare landbrukslandet ligger gården Sandaa – en av Tromøys eldste gårder. Her har det bodd folk helt siden bronsealderen. På den lave rullesteinsøya, Tromlingene, som strekker seg langs deler av det sørlige Tromøylandet, er det tydelige historiske spor etter de første nordmenn.

Natur og naturopplevelser er for mange av våre gjester det viktigste, men området byr også på spennende kultur- og matopplevelser. Vi anbefaler spesielt å besøke noen av kafeene og spisestedene på Tromøya. Det er også fint med dagstur til Merdø. Det går flere daglige avganger fra Arendal til Merdø. Merdø er en uthavn fra seilskutetiden, og også deler av denne øya inngår i Raet nasjonalpark.

Forslag til hva du kan oppleve mens du bor på Sandaa

På Tromøy:

Arendal Herregård – Spa og resort
Klatreparken – TrollPark Hove
Canvas Hove – Aktiviteter og overnatting
På Merdø:
I Arendal:
Sykkelsport – Utleie av sykler
Kuben – Historisk museum
Heimdal sjokolade – Lokal sjokoladefabrikk
I Grimstad:
Nøgne Ø – Mikrobryggeri
I Tvedestrand:
Arendal & Omegn Golfklubb – Nes Verk
I Kristiansand:
Evje i Setesdalen: